maanantai 18. toukokuuta 2015

Tokon treeneiltä

Tänään tokon tunnilla oltiin. Ensimmäistä kertaa harjoiteltiin ruutua. Se oli 3 metriä neliön kokoinen, jossa reuna-viivat oli nauhaa maassa ja kulmissa tötteröitä. Laitettiin ruutuun oman lelun, ja  5 metrin päässä ruudusta koira sai juosta innolla ruutuun ottamaan lelunsa. Ideana siis koiran tottua mennä suoralla linjalla ruutuun ja ruudussa on kivaa olla, eikä kiertää sitä tai ihmetellä jotain sitä ruutua.
      Petu ihan innolla haki lelunsa ja toistettiin tätä vielä. Muut saivat vuorotellen tehdä tätä, odotuksen aikana tehtiin vähän luoksetulon harjoitusta toisen apulaisohjaajan kanssa.
      Ja sitten vielä me muutamat, jotka olimme poissa viime kerralta, saatiin harjoitella kosketusalustaa ensimmäistä kertaa. Siinä oli hankaluuksia, kun Petu keskittyi nameihin ihan liikaan (kenties oli liian superherkut ne lihapullat :D). Mutta pikkuhiljaa onnistuttiin, kun vähän koitettiin liikuttaa sitä kosketusalustaa hieman jolloin koira kiinnittää siihen enemmän huomioita. Palkkioksi namia heti kun koira koski sitä alustaa. Nenällään tai tassullaan sai koskea, Petu koski tassullaan. Alkoi tulla ihan onnistumisia kosketuksia, kun poika tajusi idean! Kylläpä Petu oppii huisin nopeasti! Kosketusalustana oli auton kuminen leikattu maton pala. Kosketusalustan ideana on siirtää se ruutuun, jotta koira oppii tietämään ruutuun menemisestä ja myöhemmin otetaan se kosketusalusta pois käytöstä.
      Tehtiin vielä luoksetuloa, jossa koira sai juosta ruutua kohti omistajaansa päin. Hyvin sekin sujui, vähän innokas Petu oli <3 Lopuksi vielä loppukevennykseksi rauhoittumista, paikallaan makuulla. Koirat 1-2 metrin välein vierekkäin yhteen riviin, tämä vaatii Petulta paljon sietokykyä malttaa paikallaan vaikka vieressä on muita koiria. Paikkamakuua hetken aikaan, ja näytti pärjäävän hyvin, päästin hihnan maahan ja hetken aikaan malttoi makaa. Sitten se riitti tällä kertaa.


Kotona piti tottakai heti koittaa kosketusalustaa, ettei uusi asia unohdu ihan heti. Keksin käyttää patalappua kosketusalustana. Pitäisi keksiä vielä muuta alustaa ulkokäyttöön, patalappua en ulkona viitsi käyttää, varsinkin jos maa on märkä... :D Vielä poika muisti, mitä piti tehdä! Alla lyhyt video kyseisestä tempusta. :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti