Sivut

keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Vuosi vaihtumassa ja tavoitteita

Vuoteen 2014 on mahtunut paljon hienoja ja huonoja hetkiä. Lause voi kuulostaa kliseiseltä, mutta näin se vaan todellakin on. Paljon asioita voisi yhtä hyvin kokea uudelleen!
    Petu aina riemastuttaa ihmisiä, kuten minua ja Lekeä. Eilen kadulla joku 2-3 vuotias pikkupoika juoksi suoraan Petua vastaan ja halasi Petua. Hän oli niin rakastunut Petuun. Pikkupoika sanoi "ihana, söpö ja hassu koira." Onneksi Petu oli ihan kiltisti, eikä kaatanut poikaa, minkä olisi hyvin voinut käydä ja muutenkin kiltti koira. Ei ihme, kun Petu sai joulupukilta lahjoja (leluja ja herkkuja). Hih.



Vuodelle 2015 on kyllä tavoitteita, muttei mitään lupauksia.

Hihnassa kävelytys kuriin. Petun vetäminen on vähentynyt tosi paljon, on ollut mukavaa kävellä löysin ohjin. Mutta ajoittain vetää kyllä vielä, erityisesti silloin kun näkee muita ohikulkijoita koiria. Silloin saattaa vain jähmettyä paikalleen ja odottaa tuijottaen, tai sitten lähtee innolla vetämään. Eli siis ohitukset paremmiksi! Viime aikoina olen ruvennut yrittämään olla tehokkaampi ottamalla paaaljon nameja mukaan taskuun mahdollisimman joka lenkille, ei auta yhtään ottaa vähän nameja ja vain satunnaisille lenkeille. Tavoitteena olisi myös Petun pysyä mahdollisimman paljon vasemmalla puolella, eikä vaihtaa iiiiihan koko ajan puolta, toiselta puolelle toiselle puolelle, eli pysytellä paljon samalla puolella. Tiedän, että Petu pystyy, onhan se ollut koirakursseilla sujunut niin hyvin, kun paljon nameja oli saatavilla. Täytyy vain olla kärsivällinen ja lopultakin voi toivottavasti sanoa, ahkeruus palkitsee! Sellainen ehdoton tavoite.



Petun malttaminen on parantunut taas paljon entisestään enemmän. Enää ei kauheasti valita ruuan aikoihin. Petu kyllä osasi jo pikkupennusta lähtien malttaa odottaa siinä hetken, kun laitetaan ruokakuppi lattialle ja syödä luvan saatuaan. Mutta kun ruoka oli turpoamassa ja odotti jonkun aikaa, jotta saa turvota riittävästi (yleensä noin tunti). Silloin Petu on ihan hulluna haukkunut ja jopa juossut kämppää pitkin (ihan oikea hepuli-kohtaus), vähitellen tilanne parani kun yritettiin ajoittaa ruokien ajat mahdollisimman vaihtelevasti, eikä aina ihan samoihin aikoihin. Nyt ei enää edes valita mitään, nukkuu jopa kaikessa rauhassa vaikka ruoka olisi turpoamassa silloin. Jes!
       Ja osaa nyt melko hyvin malttaa odottaa jo valmiiksi eteisen tuulikaapissa, kun tullaan lenkiltä sisälle. Ei kuraa tai märkää lunta sisälle, ensi pyyhitään tassut!
       Vielä haluaisin nyt opettaa lisää malttamista, että autosta saa hypätä pois vasta kun on saanut lupaa. Se ei lie vaikeaa hommaa, kunhan opetetaan!


Sitten on näitä muita juttuja, mitkä eivät ole varsinaisesti tavoitteita, mutta olisi kiva kuitenkin.
- Vähän tottelevaisuutta, toko tai rally-toko? Mutta ei harrastaa ihan vakavalla mielellä.
- Vesipelastus! Tätä haluan ehdottomasti päästä koittamaan Petun kanssa!
- Ehkä agility?
- Leke haluaa Petun kanssa koirafrisbeetä, oppia mm. säännöt ja muuta
- Lonkka-ja kyynärkuvaukset
- Petun ja isäntäväen pysyminen terveenä
- tavata edelleen koirakavereita, tottakai!
- opettaa Petulle jokin uusi temppu!


Postauksen kuvat ovat 23.päivältä, juuri ennen jouluaattoa. Eikä ollut ihan suunniteltu tapaaminen, ihan vain lenkeillä törmättiin ja pidettiin sitten hauska lenkki. Ja vähän ajan kuluttua Pumbakin liittyi seuraan. Voi noita kultaisia, jotka vain jaksoivat riehuta. Ratsupoliisia nähtiin, silloin toki kyllä hevosta (ja poliisia) kunnioittaen koirat kiinni. (uuu-u, joskus nuorempana halusin ratsupoliisiksi, siihen se haave sit jäikin kun muistin itseni olevani kuuro). Taas oli koirilla kivaa. Tällaisia lisää!


                              SEIS! Sitten vielä Petun joululahjoihin!

2 leluja, nameja, purutikkuja, puruluita, possunkorvia.
 Uusi tassupyyhe!
Hyvää uutta vuotta!!

Hyvää uutta vuotta 2015!! (Toivottavasti monet unohtavat ostaa raketteja ja jättävät sinne kaupan hyllylle..)


P.s. HEii! MustiMirrissä on nyt "ota 3 maksa 2-"tarjous! Ja eikun sinne shoppailemaan! Tarjous voimassa vielä tänään, kävin eilen ostamassa sieltä vähän herkkuja... Täytyyhän nyt niitä käyttää lenkeillä ohitukset paremmiksi. :----)

P.s.s. Ensi vuonnna nähdään taas!!

4 kommenttia:

  1. Oi ihanaa riehumista ja onnistuneita kuvia + kivoja lahjoja! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Niiden riehumisia on kyllä ilo katsella :D

      Poista
  2. ihania kuvia, toi ryhmäkuva on mun lemppari :) ja hyviä tavoitteita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos! toi ryhmäkuva on aika hauska, varsinkin kultsujen ilmeet heheh :D ja toivotaan, että jotain noista tavoitteita tulee onnistumaan :)

      Poista