Sivut

torstai 9. huhtikuuta 2015

Jippii


Tänä aamuna tuli vihdoinkin sähköpostissani ilmoitus: 

"Tervetuloa kesän 2015 VEPE-treeneihin."

Vepe eli vesipelastus. On kiva päästä vihdoinkin testaamaan tätä lajia! Viime kesä meni ensiksi Petun kanssa uinnin opetteluun, aluksi ei millään rohkennut uida kuin liikkua vedessä vain siihen asti, missä tassut tuntuu veden pohjaan asti (itse vesi ei ollut Petulle ongelma). Mutta sitten 1-vuotissyntymäpäivänään Petu rohkeni ihan itse uimaan kun itse menin veteen uimaan ja loiskuttelemaan, Petu piti veden loiskuttelusta hauskana. Sen jälkeen monta kertaa käytiin uittamassa Petua, jaksoi uida ihan mielellään. Kaverin mökillä Petu meni monta kertaa uimaan milloin vain kellon ympärin, jopa juuri ennen kotiin lähtöä Petu kävi pulahtamassa vedessä :D Esineen nouto vedestä sujui aina hyvin, paitsi rannan kohdalla helposti Petu antaa pudottaa esineen. No, sitä pitää harjoitella kotona. 
    Elikäs vepen koeliikkeet koostuvat uinnista, veneestä hypystä, esineen viennistä, veneen hinauksesta ja hukkuvan pelastamisesta. Koeluokasta riippuen liikkeet vaikeutuvat ja matkat pitenevät.


Sitä odotellessa!

 Petu varmaan hiukan ihmettelee, mitäs nyt tapahtuu kun tulee noita harrastusmenoja.
Ensi maanantaina alkaa toko, ja kesällä sitten vepe.



Kuva viime kesältä, Raision Haunisten allas.

7 kommenttia:

  1. Oi onneks olkoon! Petu on varmaan luonnonlahjakkuus :D
    Tiida tiputtaa tavarat maahan eikä tuo käteen asti ja meille sanottiin et sitä pitäs treenata laittamalla esim olkkarissa joku vientiesine lattialle ja ite istun sohvalla ja aina ku koira tuo esineen mulle ni palkka. Pikkuhiljaa sit esine kauemmas. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheh, uinnista Petu kyllä tykkää, mutta saa silti nähdä miten kurssilla sujuu! :D Olen kuullut tuota neuvoa samaa, paitsi että palkkana kehuilla toimii meillä paremmin, koska nameilla Petu keskittyy ihan liikaa nameihin, eikä keskity siten esineeseen ollenkaan ja pudottaa sitä myös kun huomaa namin. Oon harjoitellut liian harvoin ja jättänyt tämän asian sivuun, nyt pitää kyllä harjoitella(!), ettei vaa kurssilla alkais pudottelemaan suustaan! Iiks!

      Poista
  2. http://hennamarleena.blogspot.fi/2015/04/vastauksemme.html tuolla teille haaste!

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Onnea treeneihin pääsystä, Vepe on kyllä kiinnostava laji! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Se laji on tosiaan kiinnostanut jo pitkään! :)

      Poista