Sivut

perjantai 7. marraskuuta 2014

Mangustin sukulainen

Vihdoinkin ensilumi tuli tänne päinkin! Ulos oli pakko mennä kuvaamaan talvisia kuvia Petusta ennen kuin lumet sulaa pois, kun ei sitä tiedä milloin seuraavan kerran on taas lunta... Viime talvi oli sellainen leuto, ja sitten tammikuussa pari viikkoa järkyttävät -20 asteen pakkaskelit. Toivottavasti nyt tulee parempi talvi!

Oltiin about 3 tuntia ulkona. Metsässä vaan oltiin, keskityin kuvaamiseen ja Petun kanssa käveltiin pari kilsan päähän toiseen eri metsään ja vähän pellollakin käymässä. Hihnassa oikein Petu innolla veti menemään nuuhkien maata. Kyllä Petu tykkäsi lumesta, välillä yritti syödä lumihiutaleita kun niitä koko ajan lenteli taivaalta maahan. Hassu poika. Se oli vielä löytänyt metsästä lätäkön, johon päätti käydä melkein uimassa (mutta vesi ulottui vaan jalkoihin). Ja pellon reunalla ojassakin käynyt. Ei ollut poika enää kovin puhdas... Heh.
      Pikkuhiljaa onnistuu pyytää kauko-käskyjä. Maahan meno ei millään onnistu kuin vain silloin kun se on ihan edessäni. Sitä pitäisi harjoitella! Mutta mangusti (tai orava) on sen helpoin tempun käsky-muoto, minkä se osaa. Sitä kun joka päivä sen tekee milloin tahansa kellon ympärin... :D Nyt sellainen temppu onnistuu kauko-käskyssä.




P.S. Muistakaa varoa kameran käyttöä lumisateella, sillä voi tulla ikäviä kosteusvauriota. Ei se sitten ole kivaa, jos kamera tai objektiivi ei toimi... Kamera heti takin alle, jos ei käytä ja sisälle jätetään kamera ensi kuivumaan laukussa tai pöydällä koskemattomana. Viime talven takatalven aikana objektiivini meinasi mennä rikki lumisateen takia, kun oli jäänyt jumiin, eikä toiminut. Tilanne tuntui ihan toivottomalta, mutta pari päivän kuluessa onneksi vielä toimi! Huh. Varokaa tekin kameran käyttöä sateella. Ja sama juttu myös kovan pakkaskelin jälkeen kuivattaa kameraa ensi rauhassa.
     Onko jollain kokemusta kosteussuojatusta objektiivista? Suojaako hyvin?


Petu ja Pumba edellisenä päivänä lenkillä.

4 kommenttia:

  1. Hei hyvä et muistutit tosta kameran rauhassa kuivattamisesta, en olis taaskaan muistanu :D olisin varmaan kauhistunu et sinne meni kallis kamera..

    VastaaPoista
  2. Aivan ihania kuvia!! ♥ Ihanasti näkyy nuo lumihiutaleet. Hyvä että kaukokäskyt alkaa sujumaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Yritinkin saada lumihiutaleita näkymään :D Joo, ne onneksi pikkuhiljaa vähän sujuu! :)

      Poista