tiistai 18. marraskuuta 2014

Ennen-jälkeen kuvien käsittelyt

Käsittelen kuvia aika vaihtelevasti. Juuri tällä hetkellä tykkään valoittaa kuvien kirkkautta entistään enemmän kuin aikaisemmin. Kontrastia yritän hillitä, sillä haluan kuviin vähän luonnollista tyyliä. Säädän myös värejä, joskus en ehkä lainkaan. Toisinaan lisäilen hieman lämpimiä värejä/tai sävyjä kuviin kevyesti, toisinaan mahdollisimman väritys tasapainoinen, väritys vähän siis vaihtelee kun joskus on värejä hankalaa muuttaa (kun ajattelee, että tää väri näyttää hyvältä, eikun tää on parempi, eikun tää väri on parempi, värin valinnan vaikeus iskee...) Kuvia kannattaa rohkeasti rajata, jotta kohde pääsee lähemmäs kuvan katsojaa. Jos ei näytäkään hyvältä, niin voi aina muuttaa. Joskus kuvien suoristaminen on myös tarpeen. Terävöitän hieman kuvia, mutten paljoa jotta terävöitys olisi luonnollisen näköinen.
     Tällä hetkellä käytän edelleen Adobe Lightroom-kokeiluversioita (aina kun 30päivän kokeiluversio loppuu, sitten lataan toisen vanhemman tai uudemman kokeiluversion ja niin edelleen, hyvä diili heh). Kuten alla olevat kuvat on Lightroomissa käsiteltyjä. Kokeiluversiossa on hyvä puoli siitä, haluaako sittenkin ostaa sellasta ohjelmaa vai kokeilla sittenkin muuta eri kuvankäsittelyn ohjelmaa. Lightroomista olen kyllä tykännyt. Se on enemmän sellainen kuvien parantelua ja kuvien järjestelyä varten, muttei bannerin tekoa varten pysty sillä ohjelmalla tekemään.
    

Täysin käsittelemätöntä kuvaa en julkaise blogiin, mutta nyt saatte nähdä mitä eroa alkuperäisessä ja minun käsiteltyissä kuvissa on. Jokainen saa muokata kuviaan oman mielensä mukaan, kun se on aikalti paljon makuasia. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että kuvia kannattaa ainakin edes hieman parantaa. Tulisi edes jonkun verran kiinnostavampi kuva verrattuna alkuperäiseen kuvaan. Aina ei tarvitse tehdä suuria muutoksia, jos on valmiiksi jo hyvä kuva, silloin se auttaakin jo paljon asiaa.


ENNEN
JÄLKEEN
ENNEN
JÄLKEEN
ENNEN
JÄLKEEN
ENNEN
JÄLKEEN
ENNEN
JÄLKEEN


Siinä oli esimerkkejä käsiteltyistä kuvista. Ei ihan täydellisiä, mutta parempia kuin alkuperäiset kuvat. Huomasitte varmaankin, että alkuperäiset olikin aika tylsiä muokattuihin verrattuna?
      Ihan liikaa aikaa ei kannata vaivata päätään muokkailla yhtä ainoa kuvaa ainakaan tunniksi, välillä on hyvä ottaa taukoakin ja mennä ulos vaikka koiran kanssa lenkille tuulettumaan. Tsemppiä sinne teille lukijoille kuvien käsittelyihin ja sen saloihin! Voin joskus myöhemmin tehdä tätä ennen-jälkeen postausta toistekin, jos kiinnostaa? Tulipas tosta viimeisestä kuvasta hieman kesä-ikävä... Ensi vuoden kesää odotellessa...


2 kommenttia:

  1. Ei alkuperäisistä mitään jännitystä puutu. Jos puuttuisi, tuskin niitä olisit postaukseenkaan valinnut :) Ja kuvanmuokkauksesta...Vaikea ja riitaisakin aihe. Opistolla on opetettu, että kuvanmuokkaus kuuluu jokaisen valokuvaajan ammattiin (poikkeuksiakin toki on esim Hannu Hautala, joka kuvaa edelleen filmikameralla). Jotenkin tuo muokattu kuva toimii netissä muokkaamatonta paremmin. Tulosteena laatua voikin sitten olla vaikea ennakoida. Anyway, sun otokset ovat olleet hyviä ja toimivia. Oon tykännyt *thumbsup* Tämä W.I.P. (work in proceress) postaus oli hyvä idis, ensikerralla voisit lisäillä muutaman screenshotinkin työskentelystäsi ;)

    VastaaPoista
  2. Totta, netissä kun on niiiin tottunut näkemään kaikenlaisia muokattuja kuvia. Riippuu kai niistä muokkaamattomista kuvista, voi tosiaan nekin näyttää hyviltäkin. Onpas nostalgista käyttää filmikameraa! Pitääpä ehdottomasti tsekkailla Hannun kuvia! :)

    Kiitos! Kuvien muokkaaminen tosiaan on vähän niin ja näin, kun ei ole varsinaisesti mitään oikeaa tapaa muokkailla, pääasia jos kuva edes miellyttää itseään. Kiitos tosta ideasta! Pitää katsoa! Kiva kun opistolla pääset muokkailemaan kuvia ja oppimaan uusia juttuja muokkauksista! Mäkin opin käyttämään ihan kunnolla photoshoppia opiskellessani graafisella painoalalla, mutta siihen se käyttäminen jäikin kun painaja ei sellaista ohjelmaa tarvitse... Kamalan kallis ohjelma, jos sellaisen haluaa ostaa omalle koneelleen :( no ehkä vielä joskus! :)

    VastaaPoista