Sivut

torstai 26. kesäkuuta 2014

DOBO

Eilen kävin kokeilemassa Petun kanssa doboa. Minä ja Petu tykättiin molemmat lajista. Oli niin kivaa! Ehkä vielä kesällä menen taas jokunen irtotunti sinne tai sitten syksyllä ehkä mennä 5 kerran kurssille. Tosin oma pallo olisi tosi tosi kiva. Pallon hinta on kyllä ihan järkyttävää, mutta toisaalta uskon sen tuottavan kuitenkin hyvää mieltä kotona ja se pallo kestää paremmin kuin ihmisen tavallinen jumppapallo. Katsotaan silti vielä, mitä meinataan. Haaveilla ainakin saa. Tämä eilisen kokeilu ei ainakaan jää viimeiseksi kerraksi, siitä olen ihan varma! ;)

Petu itsekin tykkäsi dobon pallosta. Alkuun kesti vähän kauan tajuta tulemaan pallon päälle, kun meni vain etutassusillaan päälle. Petulle pidettiin välillä taukoja, ja itse vuorostaan tasapainottelin dobon pallolla erilaisilla liikkeillä ja kokeilin kaikkia erikokoisia palloja tasapainottelua. Jotkut liikkeet olivat vähän haastavia itselleni. Hauskaa se silti oli. Jossain kohtaa Petu alkoi innostumaan tulemaan ihan itse pallon päälle ja jopa seisomaankin ihan itse ilman mitään pyyntöjä! Toki olin koko ajan tukeamassa palloa paikallaan. Oli hauskaa nähdä koiran rohkaistuneen ja innostuvan suuresta dobon pallosta.

Ystäväni, Aino, oli mukana katsomassa ja otti vähän kuvia. Niistä jaan tänne. Niistä näette vähän siitä, millainen dobo on lajina. Dobo kehittää syviä lihaksia, jolloin tukevat niveliä paremmin. Koiran omistajan ja koiran välinen suhde kehittyy, jne. Netistä voi lukea lisää, jos sellainen laji kiinnostaa. Jos hankkii oman dobon pallon, niin sitä ei voi jättää huoneen nurkkaan lojumaan. Silloin koira voi loukkaantua, jos hyppää yksinään pallon päälle ilman että kukaan ole tukeamassa palloa, eli johonkin järkevään piiloon pitäisi laittaa.

P.S. Ainolle kiitos kuvista!

Ensimmäisiä kertoja kun Petu menee etutassuilla pallon päälle. Yllätyin kyllä, kun rohkeasti meni jo etutassuilla päälle.

Vautsi Petu!!



2 kommenttia:

  1. Onpas hauskan näköistä puuhaa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se olikin :D Aluksi Petu ei uskaltanut pallon päälle kaikilla neljällä jalalla, mutta tunnin lopussa se innokkaana tuli pallon päälle seisoskelemaan. :D Suosittelen kokeilemaan!! :)

      Poista