lauantai 2. tammikuuta 2016

Treffit pakkasella

Petu tapasi Sohvi-siskon ja Tyyni-serkun Keski-Suomessa. Ne ilopillerit pääsivät riehumaan! Ihania koiria. Ulkona oli -18astetta pakkasta. Vähän kylmää oli, mutta treffit oli sen arvoista. Minulla oli mukana vain Sigmanin 30mm putki, niin mitään kaukaalta ei pystynyt ottaa koirista lähikuvia kuin vain silloin kun olen itse lähempänä koiria. Onneksi tuli aika hauskoja kuvia! Näitä treffejä lisää, kiitos! <3

Nyt ollaan taas Turussa. Minulla on ihmeellinen kuume päästä Lappiin!! Se kuume on ollut jo pitemmän aikaan, kun viime talvenakin teki myös mieli ja nyt taas tekee mieli. Koskaan en ole siellä käynyt. Tahtoisin ottaa myös Petun mukaan sinne ja käydä Lapin maisemissa ihmettelemässä ja ihailemassa. Laskettelemaan ei ole edes pakko mennä jos Lappiin mennään. Ehkä ensi talvena sitten vasta...
      Pitää ruveta tosissaan säästelemään kukkaroa, ei muuten Lapin matkan kuume millään sitten lopu!! Minulla alkaa maanantaina 128päivää suklaan, keksien, sipsien ja karkkien lakko, kun facebookissa menin lupaamaan tätä niin monta päivää kun tykätään, 128 tykkäyksiä tuli. Monet tietävät minut suklaahulluna. Saa nähdä, kuinka tälle suklaahullulle käy. No, eipä tule hetkeen kauheet jatkuvat suklaan mässäilyt ja rahaakin varmaan säästyy hieman muuhunkin... :D

  Onko joku teistä käynyt Lapissa ja koira mukana? Missä Lapissa olette tykänneet käydä? :)

Sohvi, Tyyni, Petu

6 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Noista paistaa aivan tekemisen meininki ja ilo tänne ruudun toisellekin puolelle asti :P koirilla näyttää olleen kivaa!

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia sulla niin kuin aina :) Jaoin sun blogin blogit.fi palvelussakin ;) Oon muuttanut Lappiin vuokralle 3 koirani kanssa 2014 syksyllä. Todennäköisesti tuun vuoden parin sisään ostamaan omistusasunnon täältä Kuusamon/Posion maaseudulta rekikoirien ja hevosten pitoa ja matkailuyritystä varten.
  Se mikä täällä eroaa etelästä on pakkasten ja lumirajan lisäksi se, että on tilaa ja välimatkat on paljon pidemmät. 60 kilometriä jokaiseen lähimpään naapurikuntaan, parhaimmillaan saa ajella 60 kilsaa lähimpään kauppaankin. Mulla lähin sairaalakin 200 kilsan päässä. Ihmisissä ei ole eroa. Vain murre on paikoitellen erilainen. Töitä ei oo muulla kuin matkailualalla ja puualalla (metsuri, maanomistaja, pölkyn tehdas). Kuusamon seudulla ihmiset on enemmän sisäänpäinsuuntautuneita ja kylmempiä kuin varsinaisessa Lapissa, missä tullaan puhumaan melkein kaikkien uusien kasvojen kanssa.
  Jos lomailemaan aikoo suosittelen laskettelukeskuksia (esim Ruka, Pyhä, Levi). Laskettelukeskusten läheisyydessä on enemmän tekemistä etelästä lomaileville ja esim kaupat ym palvelut on lähempänä. Myös vaeltamaan pääsee helposti, koska yleensä laskettelukeskukset on tunturien vieressä tai itse tunturilla. Rukan tuntumasta löytyy myös huskysafarifarmit (esim eräsusi)sekä useat ratsutilat (Ruskalaukka ja Nurminiemen ratsutila, jossa oon töissä). Huskyfarmeja on varmasti muidenkin tunturien ja Lapin kohteiden tuntumassa. Kannattaa kysellä kiinnostuksen mukaan kohdetta valitessa esim mökin vuokraajalta. Myös Pohjois Lapissa kuten Inarissa on useampia huskyfarmeja sekä ratsastuskohteita. Täkäläiset ratsutilat keskittyy vaellusratsastuksiin tunteja enemmän ja maastot saattaa kestää neljäkin tuntia.
  Jos koirien kanssa matkaa, niin Lapissa on kyllä vaellus ym reittejä missä koiria voi huoletta pitää irti. Suojelualueilla (esim Oulangan kansallispuisto, Kekkosen kansallispuisto) koirat on pidettävä kytkettynä. Lakikin kaiketi niin määrää.
  Talvella matkustaessa kantsii varata hyvin vaatetta mukaan, koska sää voi vaihtua yhtäkkiä -2 pakkasasteesta -35 asteeseen. Kesällä ainakin Pudasjärven Syötteen alueella oli mustanaan mäkäräisiä ym verenimijöitä, että ihan ilkosillaan tänne ei kannata kesäläkään tulla :)
  Toivotan sulle ja perheelle hyvää jatkoa ja toivotaan että saat rahat kasaan! Mökit kannattaa varata ajoissa, koska sesonkikausilla täällä on todella täyttä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sähän oot oikea asiantuntija! Ajattelin todellakin mennä kokeilemaan huskyjen koiravaljakkoon kyytiin menemistä kun olen nähnyt joskus niistä videopätkiä kun joku matkustanut lapissa! Mietittiin mennä sinne pohjoiselle ystäväpariskunnan kanssa, nii olisi halvempaa puolitella mökin vuokraa! :)

   Joo, koiria irti päästetään vaan niissä sopivissa paikoissa missä ei näy muita ihmisiä ja ei luonnonsuojelun alueillakaan. Esim talvella jäälle olisi kiva päästää paksulle lumihangelle vähän riehumaan, kun täällä Turussa ei vaan millään uskalla käydä jäällä. :D

   Kiitos paljon vinkeistä! Tutkin lisää alueesta kun sinne mennään! :) ja kiitos erityis pitkästä kommentistasi ja blogini jakaamisesta! :D Kaikkea hyvää sinne! Tuo yrityksen perustaminen kuulostaa todella hyvältä ajatukselta! Mä pidän paljon peukkuja siihen!!

   Poista
 3. Ompas ihania kuvia ja suloisia kultsuja!

  VastaaPoista