tiistai 8. syyskuuta 2015

Hieno Petu!Tänään oli vepen viimeinen treenipäivä. Meidän osalta ei vepen treenit yleisesti ottaen koko kesältä mennyt hyvin. Siksi koska Petu ei oikein rohkennut uimaan siellä treenipaikassa. Olihan siellä veden pohja melko nopeasti syvenevää. Osaa Petu uida ihan hyvin ja on uinut muualla aika pitkiä matkojakin tosi hienosti ja leikkinyt toisen koiran kanssa vedessä. Jostain syystä vain syvä vesi vielä jännittää, eikä rohkene hypätä ollenkaan kumiveneeltä veteen uimaan, ei muuallakaan rohkene hypätä edes laiturilta. Koitettiin muualla vahvistaa sitä, että Petu saa lähteä rannalta veteen ihan vauhdilla tyyliin että olisi hauskaa lähteä uimaan. Huomattiin treenipaikassa, ettei Petu suostu liikkumaan syvemmälle siksi kun se ei näe veden pohjaa. Suostui aina hypätä kumiveneeltä vain kun näki veden pohjaa. Siellä vesi oli siis tummaa, ei mikään kirkas läpinäkyvä vesi.


Tänään ei taas oikein rohkennut syvemmälle puolelle uida. Mutta aika nopeasti suostui itse hypätä kumiveneeltä veteen ja se ui 1-2 metriä hypyn jälkeen rantaa kohti. Toistettiin tätä vielä kerran ja nopeasti sieltä veneeltä taas tuli Petu veteen! Hyvä juttu!

Sitten kun oli taas Petun vuoro muiden koirien vuorottelun jälkeen. Tällä kerralla koitettiin saada Petun uimaan rannalta kohti kumivenettä hakemaan joko namia tai ottaa damia. Petu ei suostunut lähtee rannalta, kalhasi vaan jaloilla rannalla vedessä. Vaikka kumivene oli vaan muutamia metriä päästä Petusta, joten liian kaukana ei vene voinut olla koska muuten oltaisiin jo niiiin lähellä Petua ja silloin se pääsisi liian helpolla ettei sen tarvitsisi tehdä mitään.. viime kerralla auttoi kun minun piti olla vain hiljaa, olla innostumatta ja huutelematta mitään Petua, kutsua vain kerran ja kaikki ihan hiljaa, yhtäkkiä Petu alkoi ihan tosissaan yrittää tulemaan uimaan! Joten koitettiin tällä kerralla samaa tapaa. Tällä kerralla ei oikein auttanut, Petu pysyi matalalla vedellä rannalla vaan. :/ Oli pakko antaa vuorostaan muiden koirien mennä treenaamaan.

Kolmantena tehtävänä oli koiran ottaa veneen köysi ja vetää sitä rantaan. Petun ei nyt tarvinnut uida, Petun piti vähintään kahlata veteen hakemaan köyttä, johon oli sidottu dami. Sitten kun Petu otti damin suuhun ja kehuin heti, silloin Petu pudotti sen suustaan. Hups.. Petu odotti että antaisin sille namia kun kehuin sille. Koitettiin uusiksi, pysyin nyt vain hiljaa :D Sitten Petu otti damin, mutta vaihtoi sen heti köyteen ja veti ja veti veti veneen rantaan köydellä. Tosi hienosti! Aikaisemmin sitä ei kiinnostanut ollenkaan köysi, vaikka silloinkin siihen köyteen sidottiin dami. Ja nyt se vaan veti sitä köyttä aika pitkällä ajalla. Aww hieno mies, kun ihan itse vain älysi vetää sitä köyttä! Siihen suoritukseen oli todellakin hyvä lopettaa! 

Ajateltiin talven aikana käydä joskus koiran uimahallissa uittamassa Petua. Uimahallissahan Petu kyllä näkisi veden pohjaa vaikka olisi kuinka syvällä vedellä uimassa. Ehkä hän vielä rohkaistuu pikkuhiljaa. :) Katsotaan, mitä tästä tulee, osallistutaanko ollenkaan ensi vuonna vepen treeneille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti